И генералите не са от желязо. Снощи ген. Венцислав Мутафчийски направи такова

...
И генералите не са от желязо. Снощи ген. Венцислав Мутафчийски направи такова
Коментари Харесай

Кой е ген. Мутафчийски- човекът, който ни е гневен, но иска да ни спаси

И генералите не са от желязо. Снощи ген. Венцислав Мутафчийски направи такова прочувствено изказване, че в случай че сме хора ще го послушаме. ще го послушаме, с цел да спасим родители се си, бабите и дядовците си. Ще спасим хората, които са ни родили и се гордеят с нас, написа flashnews.bg.

Това е индивидът на който повериха управлението на кризисния щаб в битката с ковид. Той всяка заран и вечер, а от време на време и няколко пъти денем, застава обществено пред медиите и дава информация от какво да се пазим, какво да вършим и какво е положението на инфектираните. Освен, че е доктор пагоните в допълнение ни карат да му имаме вяра и да съблюдаваме предписанията му.

Кой е ген. Венцислав Мутафчийски?

Роден е на 20 август 1964 година През 1990 година приключва медицина в Медицинския университет в София. От 1989 година е офицер в българската войска. От 1991 до 1993 година шеф на здравната работа към отделение ІV-ти километър. През 1996 година приключва „ обща хирургия “. Между 1997 и 2002 година е помощник в КСХ-ВМА. От 2000 до 2003 година е старши помощник в КОХ-ВМА. През 2005 година специализира „ Военна хирургия “ и същата година става докторант. Завършва през 2011 година, а от 2012 година е доцент. През 2014 година става шеф на катедрата по хирургия във ВМА. Същата година става заместник-началник на академията. От 2015 година е професор по хирургия. От 2017 година е краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на ВМА. На 7 февруари 2018 година с декрет на президента на Република България и със заповед № КВ-65/12 февруари 2018 година на министъра на защитата е назначен за шеф на ВМАи основен доктор на въоръжените сили на Република България.

Той взе участие в здравната евакуация на потърпевши български военни в Кербала през 2003 и 2004 година.

Една година от 2006 до 2007 година е хирург в Испанската военно-полева болница, База „ Арена ”, Херат – Афганистан.

Съдейства и оказва помощ на потърпевшите при атентата в Сарафово.

 Венцислав Мутафчийски е единственият български хирург с дисертация за контузиите от гърмежи.

По време на атентата през 2013 година е покрай Бургас и без да мисли потегля да оказва помощ на потърпевшите на летището.

„ Бях на отмора в Черноморец, когато един другар ми се обади и ми сподели. Потърсих си дългите панталони и потеглих към Бургас. Бях един от първите странични лекари, които се озоваха на мястото на случая. После пристигнаха и други сътрудници. Тогава всички потърпевши бяха извозени по верен метод и беше почнало лекуването им по този начин, както е трябвало “, разказа преди време проф. доктор Мутафчийски.

„ Надявам се, да сме си извадили поучения след този потрес, тъй като България се смяташе за оазис. От здравна позиция, това сигурно е направено “, изясни тогава Мутафчийски.

Поради самоотвержеността си тогава получава благодарствена грамота от посланика на страната Израел – за оказаната помощ и подпомагане на израелските жители, потърпевши при атентата в Бургас.

Специални умения – коремна хирургия, чернодробно-панкреатична хирургия, лапароскопска хирургия, незабавна хирургия, чернодробна трансплантация, интраоперативна ехография.

Специализира в чужбина “Критични положения при военна контузия ”.

Знае британски и съветски език.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да прод
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР